Andrei Plesu, despre impostura, incompetenta si prostie

Asa cum va promiteam inca de luna trecuta, joia aceasta, pe 4 iunie 2015, BIA HR a luat parte la cea de-a cincea editie a evenimentului “Dialoguri necesare”, care l-a avut ca invitat special pe Andrei Plesu.

“Dincolo de granitele imposturii, incompetentei si prostiei”, un eveniment organizat de revista “Cariere” si la care BIA HR a fost partener, l-a adus in fata publicului pe omul de cultura Andrei Plesu, in incinta JW Marriott Grand Hotel din Bucuresti.


Andrei Plesu a vorbit despre originile cuvantului “prost”, dar si despre prostie in general. “Prostul ii prosteste si pe altii. A nu fi prost inseamna sa ai prezenta de spirit. Prostul are o absenta de spirit si, prin asta, el este un risc pentru comunitatea in care traieste. E foarte grav cand prostia ajunge sa fie indusa, sa fie strecurata in masa”, a apreciat omul de cultura.

“Prostul nu poate fi contrazis”

Totodata, Andrei Plesu a apreciat si ca omul prost are siguranta ca le stie pe toate si nu poate fi convins de contrariu.

“Prostul nu poate fi contrazis, are convingeri de beton. E un om fericit. E placut sa stii ca stii, ca ai dreptate. Chiar daca nu contezi! Cand vedem un stiutor, trebuie sa fim suspiciosi: prostul e serios. E solemn. Nu se joaca. E demn, inflexibil, pietrificat. Ia toate lucrurile in serios, dar mai ales pe el insusi.

Pentru ca e serios, prostul e si sfatos. Are solutii pentru orice problema. E o suficienta intelectuala glorioasa, e o fudulie. Are idei fixe. Nu se indoieste de el insusi si ii place de el”, a mai precizat Andrei Plesu, adaugand ca acesti oameni folosesc o categorie de vorbe standardizate.

Google “incurajeaza impostura cunoasterii”

In ceea ce priveste impostura, Andrei Plesu a facut o trimitere foarte interesanta, si anume la cel mai popular motor de cautare, Google. Omul de cultura a spus ca acesta “incurajeaza impostura cunoasterii, iti livreaza cunoasterea fara drumuri punctuale. Daca vrei sa iti faci cultura cu Google, nu parcurgi drumul ce te duce spre cunoastere. Vei avea acces la un depozit, nu la biblioteca.”

Omul de cultura le-a vorbit invitatilor despre toate acestea si despre multe altele, in cadrul unui eveniment destinat celor care isi fac din generarea de valoare un scop, fara a cadea in capcana imposturii sau a incompetentei.

Echipa BIA HR se bucura ca a putut sprijini acest eveniment si isi doreste ca el sa fie un precedent pentru multe altele.

ECHIPA BIA HR
 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.