De Sanziene, BIA HR se imbraca in ie

In ziua de Sanziene, pe 24 iunie 2015, echipa BIA HR sarbatoreste Ziua Universala a iei romanesti. Pentru ca legenda spune ca Sanzienele au purtat ii, ne-am gandit sa marcam si noi aceasta sarbatoare purtand traditionala bluza romaneasca si accesorii precum palarii sau brauri romanesti.

Conform traditiei, Sanzienele sunt niste tinere frumoase ce traiesc in paduri sau pe campii, cu puteri magice, care in noaptea de dinainte de 24 iunie, cand se sarbatoreste nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, vin printre oameni pentru a imparti bunastare si fericire.

Tot conform traditiei se spunea ca Sanzienele fac holdele sa rodeasca, dau leac ierburilor medicinale, aduc belsug in gospodarie, iubire si fertilitate in tinerele familii si vestesc ursitul tinerelor nemaritate.

De aceea, fetele obisnuiesc sa arunce cununi de flori peste casa, iar daca acestea raman pe acoperis, inseamna ca se vor marita curand. Ulterior, Sanzienele le vor prevesti ursitul in vis fetelor care vor dormi cu aceste flori sub perna.

Incepand cu anul 2013, ziua de 24 iunie a devenit si Ziua Universala a iei romanesti, ca urmare a initiativei romanilor iubitori de traditii. Astfel, dupa decenii in care motivele cu specific national au fost mai putin vizibile in portul cotidian, ele au reaparut ca un element de mandrie, menit sa promoveze pastrarea traditiilor.

De aceea, echipa BIA HR s-a gandit sa marcheze acest eveniment imbracand ia, braul sau palaria traditionala, pe 24 iunie, intr-o zi plina de semnificatii pentru poporul roman.

ECHIPA BIA HR

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.