O echipa stabila, indicatorul unui parteneriat de nadejde

Gasirea unor angajati de nadejde este o adevarata provocare pentru orice companie. In contextul unei piete a muncii care ofera multe oportunitati, este o adevarata provocare sa motivezi angajatii buni sa ramana in companie.

O echipa stabila inseamna nu doar un nivel de satisfactie ridicat al angajatilor, ci si un nivel mai ridicat de productivitate decat in cazul companiilor in care vin mereu oameni noi care trebuie sa se acomodeze si sa invete procesele, in vreme ce altii pleaca, lasand proiecte neterminate. Astfel, stabilitatea echipei se reflecta direct in calitatea serviciilor oferite de companie.

Experienta indelungata, cunostinte solide

O echipa care are vechime in companie cunoaste foarte bine cultura organizationala, procesele de lucru si tipul serviciilor oferite de aceasta unor terte parti. Oamenii aflati de ani de zile intr-o companie au ocazia sa asiste la schimbari impuse de conducere si sa inteleaga mai bine ce functioneaza si ce nu in domeniul in care opereaza.

Acest lucru presupune o baza de date solide si accesul la o serie de informatii care aduc o productivitate sporita si o posibilitate extrem de mica de producere a unor greseli.

Oamenii pe care te poti baza mereu

De fiecare data cand un nou membru se alatura echipei, acesta are nevoie de training pentru a invata cum functioneaza procesele din companie si pentru a nu fi coplesit de dificultatea noilor sarcini sau a volumului de munca. In astfel de momente, angajatii cu vechime, care au trecut deja prin aceasta etapa, reprezinta un sprijin extrem de valoros pentru integrarea cu succes in echipa a unui nou venit.

In plus, in cazul unui angajat nou nu se poate vorbi de performanta in perioada de acomodare. In astfel de situatii, munca angajatilor cu vechime va contrabalansa si va echilibra nivelul de productitate al intregii echipe.

Stabilitatea, cheia unui grad de motivare ridicat al angajatilor

Faptul ca lucreaza de ani de zile in aceeasi companie ii motiveaza pe foarte multi oameni care isi doresc stabilitate la locul de munca. Nu toata lumea isi propune sa schimbe jobul in fiecare an, iar pentru unii necesitatea schimbarii locului de munca poate reprezenta un factor de stres. Astfel, un factor de stres pentru unii angajati poate fi si faptul ca vede mereu oameni venind si plecand din companie sau ca are mereu colegi noi.

Nu de putine ori, angajatii care vad ca li se schimba in mod constant colegii ajung sa se intrebe daca nu cumva ei vor fi urmatorii. In egala masura, daca echipa este una din care oamenii nu isi doresc sa plece sau nu sunt dati afara, toti membrii ei vor avea un nivel de confort ridicat la nivel psihologic si vor fi motivati la serviciu.

Mentinerea angajatilor existenti inseamna eficienta

Cifra de afaceri a oricarei companii este influentata si de numarul de plecari sau de angajari noi, care implica o serie de costuri pentru recrutarea noilor veniti sau compensatii pentru cei care au parasit compania. Prin mentinerea angajatilor intr-o companie, aceste costuri suplimentare dispar.

Prin urmare, mentinerea angajatilor cu vechime ar trebui sa fie o prioritate pentru angajatori si sa-I motiveze astfel sa ramana. Oferirea unor pachete de asigurari mai bune, promovarea angajatilor interni in detrimentul recrutarii din exterior, un tratament caracterizat prin respect si altruism, precum si o comunicare interna deschisa sunt doar cateva dintre metodele ce garanteaza fidelizarea angajatilor.

ECHIPA BIA HR