Externalizarea salarizarii: Care sunt indiciile ca ar fi bine sa apelezi la o astfel de solutie

Decizia de a externaliza anumite servicii ale unei afaceri poate fi greu de luat. De obicei, acest lucru se intampla in cazul afacerilor mai mici, aflate in curs de dezvoltare, care nu au luat in calcul sau nu au avut inca nevoie sa apeleze la outsourcing, avand in vedere ca volumul de munca nu a fost coplesitor pana la momentul respectiv.

Totusi, atunci cand nevoile organizatiei se schimba, cand proiectele aflate in derulare se inmultesc, numarul de angajati creste si odata cu toate acestea poate aparea si nevoia de a contracta specialisti pentru a face munca pe care depapayrortamentele din interior nu o mai pot face. Unul dintre aceste servicii este salarizarea, care odata externalizat, reduce semnificativ din timpul alocat de angajatii interni pentru efectuarea sarcinilor de rutina, dar absolut necesare pentru bunul mers al organizatiei.

In continuare, ne propunem sa expunem cateva dintre semnele care ar putea indica ca ar fi bine ca optiunea externalizarii serviciului de payroll sa fie luat in considerare de catre cei care administreaza un business.

Primele indicii ca externalizarea salarizarii este o solutie buna pentru afacere

Numarul angajatilor din companie este in continua crestere, iar fiecare dintre ei are nevoie sa isi primeasca salariul la timp. Pentru a evita intarzierile de plata si pentru a evita ca angajatii departamentului de resurse umane sa aiba nevoie sa dedice zile intregi pentru realizarea platilor, solutia externalizarii salarizarii este una care merita luata in calcul.

Odata cu cresterea numarului de angajati, creste si responsabilitatea asumata pentru acestia in calitate de angajator. Este vorba despre calcularea contributiilor care trebuia achitate catre stat pentru toti angajatii si despre platile pe care angajatorul trebuie sa le achite pentru acestia. Odata externalizata salarizarea, ele nu vor mai fi o povara pentru companie si pentru angajatii de la departamentul intern de HR.

Totodata, externalizarea salarizarii aduce siguranta ca datele confidentiale ale companiei se vor afla in siguranta, cu conditia ca acest lucru sa fie stipulat in contractul semnat cu firma care preia acest serviciu. Prin urmare, apelarea la outsourcing este o solutie buna pentru antreprenorii care vor sa salveze timp si bani din resursele intern ale companiei pe care o administreaza.

ECHIPA BIA HR