https://www.bia.ro/

Prima pagina » Politica de Confidentialitate

Politica de Confidentialitate


POLITICA DE CONFIDENTIALITATE A BIA HUMAN RESOURCE MANAGEMENT SERVICES S.R.L.

INTRODUCERE
Prezenta Politica de Confidentialitate descrie categoriile datelor dvs. pe care le prelucram, modalitatea si scopurile in care le colectam, in ce situatii transferam si/sau dezvaluim date cu caracter personal si diversele drepturi si optiuni de care dispuneti in acest sens. In acelasi timp, Politica noastra de Confidentialitate detaliaza modul in care prelucram datele cu caracter personal in gestionarea relatiei cu utilizatorii site-ului
Va rugam sa consultati si Termenii si Conditiile noastre disponibile pe site-ul www.bia.ro si Politica Cookie detaliata in acestea, in care se explica folosirea cookie-uri lor/altor dispozitive de localizare web prin intermediul website-ului nostru.  

In mod normal, website-ul nostru poate fi utilizat fara introducerea de date cu caracter personal. Cand datele cu caracter personal sunt colectate pe site (precum: nume, prenume, adresa de e-mail, date personale din CV), acestea sunt colectate intrucat persoana interesata furnizeaza aceste date site-ului in mod voluntar.
Ca regula, BIA colecteaza si prelucreaza datele pe care utilizatorii site-ului aleg in mod liber sa le furnizeze.
Politica de confidentialitate a site-ului BIA se aplica oricarui vizitator/utilizator al site-ului, indiferent daca acesta are sau nu cont pe site-ul BIA.
In masura in care nu doriti ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie prelucrate de catre BIA va sfatuim sa nu accesati site-ul, sa nu va inregistrati sau sa ne transmiteti, prin intermediul site-ului, documente care contin date cu caracter personal.

CINE PRELUCREAZA DATELE DVS. CU CARACTER  PERSONAL

 
BIA HUMAN RESOURCE MANAGEMENT SERVICES SRL, denumita in continuare “BIA”, o societate romaneasca cu sediul social in Bucuresti, str. Horia Macelariu, nr. 61 – 81, etaj 1, sector 1 si este înregistrată la Registrul Comerţului din Bucuresti sub nr. J40/7707/2005, avand cod fiscal 17521526, este operatorul datelor dvs. cu caracter personal.
 
CE CATEGORII DE DATE PRELUCRAM 
BIA colecteaza si prelucreaza doar datele cu caracter personal pe care utilizatorii/vizitatorii le pun la dispozitia BIA, prin accesarea si vizitarea de catre acestia a site-ului, precum prin crearea si actualizarea contului pe website.
Colectam date cu caracter personal care va privesc si la care avem acces prin accesarea si vizitarea de catre dumneavoastra a website-ului, respectiv prin crearea si actualizarea contului pe care il inregistrati prin utilizarea website-ului.
In procesul de recrutare, urmatoarele informatii sunt necesare: nume si prenume, domiciliu, numar de telefon, adresa e-mail, studii, calificari, atestate, experienta profesionala, limbi straine, cunostiinte PC, detinere permis auto. Orice alta informatie ne furnizati nu este necesara si va fi stearsa, in masura in care este posibil.
Puteti accesa Sectiunea Pentru Candidati pentru a aplica la pozitia dorita.
De asemenea, pe parcursul procesului de recrutare, in timpul interviului primim informatii direct de la dvs. si/sau de la potentialul angajator,  cum ar fi: nume si prenume, domiciliu, numar de telefon, adresa e-mail, studii, calificari, atestate, experienta profesionala, limbi straine, cunostiinte PC, detinere permis auto.
De asemenea, este posibil sa cerem referinte despre dvs. de la fosti angajatori, insa doar pe baza consimtamantului dvs.

De asemenea, este posibil ca terte parti, avand calitatea de furnizori de aplicatii, instrumente, widget-uri si plug-in-uri de pe site-ul nostru, cum ar fi instrumentele social media, sa foloseasca mijloace automate de colectare a datelor privind interactiunea dumneavoastra cu respectivele platforme. In aceasta situatie, datele sunt colectate direct de acei furnizori, ceea ce inseamna ca in legatura cu colectarea de date facuta de catre furnizorii respectivi, persoanele ale caror date sunt prelucrate de catre acestia trebuie sa consulte politicile de protectia datelor si notele de informare ale acelor furnizori intrucat in cazul acelei prelucrari se aplica politicile furnizorilo. Sub rezerva legislatiei aplicabile, BIA nu este responsabila pentru practicile acestor furnizori privind protectia datelor.
De asemenea, BIA colecteaza urmatoarele tipuri de date cu caracter personal apartinand persoanelor care decid sa se inregistreze pe site, prin completarea formularului pentru activarea  contului:
•    Parola si confirmarea parolei la prima inregistrare pe site;
•    Date de contact (numele, prenumele, e-mailul si numarul de telefon);
•    Codul de  verificare inainte de salvarea informatiilor;
Pe langa acestea, in cazul in care  dupa inregistrarea contului doriti sa aplicati pentru o pozitie afisata de catre BIA, BIA va colecta toate datele cu caracter personal pe care aplicantul le va trece in CV, precum dar fara a se limita la:
•    Istoricul educatiei si experientei profesionale;
•    Limbi straine cunoscute si alte abilitati profesionale;
•    Anul nasterii;
•    Calitatea de membru in diferite organizatii profesionale;

CUM COLECTEAZA BIA DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL
Putem colecta date cu caracter personal cu privire la dvs. in anumite imprejurari, inclusiv:
•    In momentul in care navigati, solicitati informatii sau interactionati pe website-ul nostru
•    In momentul in care ne contactati, prin intermediul formularului de contact
•    In momentul in care va create cont pe website-ul nostru
•    In momentul in care aplicati la un job postat pe website-ul nostru si/sau pe portaluri de recrutare
•    In momentul in care ne puneti, in orice fel, la dispozitie, informatii despre ddumneavoastra, in vederea participarii la procesul de selectie pentru o anumita pozitie deschisa, in protofoliul BIA.

In anumite imprejurari, colectam date cu caracter personal cu privire la dvs. de la o sursa terta. Spre exemplu, putem colecta date cu caracter personal de pe portalurile de recrutare de tipul BestJobs, Ejobs, Hipo. Va rugam sa cititi termenii si conditiile de confidetialitate a respectivelor protaluri. In orice caz, cu privire la datele pe care la colectam de la terti, prezentele conditii se aplica corespunzator.

TEMEIURI JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Orice operatiune care reprezinta o prelucrare, conform legii, (cum ar fi, dar fara a se limita la colectare, stocare, inregistrare, structurare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, distrugere) a datelor dvs. cu caracter personal va fi efectuata pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:
•    Prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime ale BIA, cu exceptia cazurilor in care interesele sau drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza asupra acestor interese. Concret, datele sun prelucrate in baza interesului legitim al BIA de a presta serviciile solicitate de clientii nostri si sa furnizam acestora potentiali candidati care sa corepunda profilului descris de acestia. De asemenea, ne dorim sa va propunem pozitii potrivite asteptarilor dvs.
•    Prelucrarea este necesara in vederea respectarii unei obligatii legale
IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL
Va putem folosi datele cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri :
•    Selectie si plasare a fortei de munca, resurse umane Datele furnizate sunt necesare pentru a identifica daca experienta dvs.profesionala si pregatirea  dvs. sunt potrivite pentru pozitia pentru care ati aplicat. Datele colectate sunt utilizate in scopul informarii dvs. cu privire la job-uril epentru care ati aplicat, in vederea programarii interviului si comunicarii rezultatelor interviului, in vederea informarii dvs, cu privire la joburi noi care cnsideram ca sunt de interes pentru dvs. si solicitarii acordului ca dvs, sa fiti parte a unui nou proces de recrutare Utilizarea datelor in scopul mentionat poate implica transferul acestor date catre terte parti - potentiali angajatori.
•    Solutionarea oricaror cereri si /sau eventuale reclamatii si frunizarea oricaror informatii solcitate prin completarea formularului de contact. In cazul in care doriti sa ne contactati prin intermediul formularului de contact, atat solicitarea de a ne contacta astfel cat si datele transmise (nume, prenume, adresa de e-mail, numarul de telefon, mesajul, subiect, oras, companie) vor fi pastrate in vederea procesarii solicitarii primite si in vederea asistarii cu alte solicitarii ce vor urma primei.
•    Analizarea si imbunatatirea serviciilor si comunicarilor noastre catre dvs.;
•    Protejarea securitatii si gestionarea accesului la sediile noastre, sistemele IT si de comunicare, platformele online, website-urile si celelalte sisteme;
•    In scopul monitorizarii si evaluarii conformitatii cu politicile si standardele noastre;
•    In orice scop aferent si/sau auxiliar oricarora dintre cele de mai sus sau orice alt scop pentru care datele dvs. cu caracter personal ne-au fost furnizate. 

In cazul in care ne-ati acordat expres consimtamantul dvs., va putem prelucra datele cu caracter personal si in urmatoarele scopuri:
•    Comunicarea cu dvs. prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la curent in ceea ce priveste BIA, anunturi si alte informatii cu privire la serviciile si produsele BIA, precum si evenimente si proiecte BIA ( marketing direct);
Nu vom folosi datele dvs. cu caracter personal in luarea unor decizii automate care sa va afecteze sau sa creeze alte profiluri decat cele descrise mai sus.
Puteti alege sa va retrageti consimtamantul privind materialele de marketing in orice moment, prin simpla accesare a link- ului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecarui newsletter.
 
PARTAJAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL
Va putem partaja datele cu caracter personal in urmatoarele imprejurari:
•    Daca ati aplicat la un anunt postat de BIA, in vederea participarii la procesul de recrutare pentru ocuparea respectivului post, vom comunica datele dvs. personale anagajatorului pentru care se efectueaza recrutarea. Acesta este, la randul sau operator de date cu caracter personal astfel incat recomandam parcurgerea politicii de confidentialitate comunicata de acesta.
•   
•    De asemenea, va putem partaja datele cu caracter personal cu instante de judecata, autoritati de aplicare a legii, autoritati de reglementare sau avocati sau alte persoane daca se dovedeste necesar in mod just in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in justitie sau a unui drept natural, sau in scopul unui proces de solutionare alternativa, confidentiala a diferendelor;
Putem folosi date cu caracter personal agregate si statistici in scopul monitorizarii folosirii website-ului BIA.
De asemenea, va putem partaja datele cu caracter personal cu persoanele noastre imputernicite,  in principal prestatori de servicii din cadrul sau din afara BIA  in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal in scopurile mentionate mai sus, in numele nostru si doar in conformitate cu instructiunile noastre. BIA va pastra controlul asupra datelor dvs.cu caracter personal si va folosi masuri corespunzatoare de protectie, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea si securitatea datelor dvs. cu caracter personal in momentul solicitarii respectivilor prestatori de servicii;

De asemenea, BIA isi rezerva dreptul de a transfera datele dumneavoastra personale in cazul unor operatiuni de reorganizare si/sau transfer al patrimoniului sau parti ale patrimoniului catre terti cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Altfel, va vom divulga datele cu caracter personal doar cand ne instruiti sau ne acordati permisiunea, cand ni se impune prin legea aplicabila sau reglementari sau cereri ale organelor judiciare sau oficiale sa procedam astfel, sau astfel cum se impune in vederea investigarii unor activitati frauduloase sau infractionale.
Datele dvs. cu caracter personal nu vor fi transferate catre terte persoane sau catre parteneri in scopuri de marketing direct.

PASTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Datele cu caracter personal pot fi pastrate pe sistemele noastre tehnologice de date cu caracter personal, acelea alea contractorilor nostri sau in format tiparit. Am adoptat toate masurile ce se impun, atat cu privire la persoanele care intra in contact cu datele, spatiile in care sunt prelucrate datele, cat si cu privire echipamentele tehnice utilizate in legatura cu prelucrarea datelor, pentru a ne asigura ca datele sunt prelucrate in siguranta, cu asigurarea confidentialitatii acestora si impiedicarea accesului neautorizat sau pierderii datelor.
 
ACTUALIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
In cazul in care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat sufera modificari, spre exemplu daca va schimbati prenumele, numele sau adresa de e-mail sau daca doriti sa anulati orice fel de cerere catre BIA, sau daca luati cunostinta de faptul ca detinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dvs., va rugam sa ne anuntati prin comunicarea unui e-mail la privacy@bia.ro.
 
CAT TIMP PASTRAM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL
BIA a implementat masuri tehnice si organizatorice pentru organizarea procesului si criteriilor prevazute pentru stergerea sau eliminarea datelor dvs. cu caracter personal.
Datele dvs. cu caracter personal vor fi sterse sau eliminate atunci cand nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost primite sau atunci cand solcitati stergerea datelor, prin exercitarea dreptului de a fi uitat si BIA nu mai are obligatia legala de a continua sa stocheze datele respective. Cu toate acestea, vom pastra datele dvs. cu caracter personal atunci cand acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apararea de catre BIA a unui drept al dvs. sau al altei persoane in justitie, pana la finalul perioadei de retentie relevante sau pana la solutionarea respectivelor actiuni in instanta.
Cu exceptia cazului in care ne solicitati in mod expres sa stocam datele dvs. cu caracter personal pe termen mai lung sau a cazului in care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apararea unui eventual drept in justitie fara perioada de pastrare, datele cu caracter personal vor fi sterse in termen de 5 ani de la data la care au fost colectate.

Datele dvs. sunt prelucrate pe parcursul procesului de recrutare aferent postului pentru care ati aplicat si sunt pastrate timp de 12 luni de la incheierea procesului. La implinirea acestui termen, datele sunt sterse cu privre la respectivul proiect. Cu toate acestea, vom continua sa prelucram datele dvs. personale, mentinandu-le in baza noastra de date, pentru a va tine la curent cu viitoarele pozitii deschise care se potrivesc profilului dvs.

Precizam ca actualizam baza de date cu o frecventa de 5 ani, pentru a ne asigura ca detinem date corecte, complete si actuale.

In cazul in care nu doriti acest lucru, ne puteti informa in scris, prin e-mail, la adresa recrutare@bia.ro.

In aceasta situatie, vom sterge datele dvs, in conditii de securitate si nu veti primi de la noi informatii privind pozitiile vacante ce se potrivesc profilului dvs.

DREPTURILE DVS. IN LEGATURA CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor conditii legale, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal:

1. Dreptul de a cere BIA accesul la aceste date. Aveti dreptul de a obtine de la BIA o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la urmatoarele informatii: ce date prelucram, in ce scop, daca acestea au fost divulgate tertilor si cui, precum si perioada de stocare a acestor date. Va vom reinforma, de asemenea, cu privire la drepturile pe care le aveti in ce priveste datale persoanale, drepturi detaliate in aceasta informare. Aveti dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa. Puteti solicita comunicarea informatiilor de mai sus in format electronic, situatie in care datele vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat de noi in mod curent, cu exceptia cazului in care solicitati comunicarea acestora in alt format.
2. Dreptul de a cere BIA rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracte personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.
3. Dreptul de a cere BIA stergerea datelor. Aveti dreptul de a cere BIA stergerea datelor personale care va privesc, fara intarzieri nejustificate, iar BIA are obligatia de a sterge datele cu caracter personal care va privesc, in cazul in care se aplica unul din urmatoarele motive:
-    Datele cu caracter personal nu sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate
-    Va exercitati dreptul de opozitie, in conditiile descrise la dreptul de opozitie si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea
-    Va exercitati dreptul de opozitie cu privire la utilizarea datelor dvs. in scopul marketingului direct
-    Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal
-    Datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale a operatorului in temeiul legislatiei europene sau nationale
4. Dreptul de a cere BIA restrictionarea prelucrarii Aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal, in urmatoarele conditii:
-    Daca contestati exactitatea datelor prelucrate, pentru o perioada care sa ne permita sa verificam exactitata datelor
-    Daca prelucrarea este ilegala, si nu v-ati exercitat dreptul de stergere, aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii
-    Daca operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati pentru constatara, exercitarea sau apararea unui drept in instanta
-    In cazul in care v-ati opus la prelucrare, pe perioada pe care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
-    In cazul in care ati obtinut restrictionarea prelucrarii va vom informa inainte de ridicarea restrictiei.
5. Dreptul la opozitie In orice moment aveti dreptul din motive legate de situatia particulara in care va aflati, de a va opune prelucrarii datelor dvs. persoanale. Nu vom mai prelucra datele dvs. cu exceptia cazului in care avem motive legitime si imperoase, pe care le vom dovedi, care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor drepturilor si liberatilor dvs. sau daca scopul prelucrarii este constatarea exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment, atunci cand scopul prelucrarii il reprezinta marketingul direct, inclusiv la crearea de profiluri atunci cand masura este legata de marketingul direct respectiv.
Atunci cand va opuneti prelucrarii, in conditiile de mai sus, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate.

Drepturile mentionate mai sus pot fi exercitate printr-o cerere scrisa, adresata BIA, la adresa dpo@bia.ro Este posibil sa va cerem sa va dovediti identitatea comunicandu-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligatiile de securitate pe care le avem si a impiedica divulgarea neautorizata a datelor.
Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si va vom transmite un raspuns in timp util.
Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru, aveti dreptul de inainta plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. 
 
ACTUALIZARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE
Prezenta Politica de Confidentialitate a fost actualizata in luna mai 2018. Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dvs. cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate si/sau o vom pune la dispozitie in alt mod.
 

CONFIDETIALITATE
Va asiguram ca datele dvs. se prelucreaza cu respectarea legii, in conditii de securitate si confidentialitate. Am adoptat toate masurile necesare, atat intern, car si in ce priveste colaboratorii, pentru a asigura respectarea acestui principiu. Solicitam partenerilor nostri indeplinirea acelorlasi conditii de Securitate si confidentialitate, in ce priveste datele personale. In cazul in care, in baza consitmantului dvs. comunicam date tertilor, solicitam acestora respectarea cerintelor legale prinvind prelucrarea datelor cu caracter personal.

CONTACT

Daca doriti sa ne contactati in legatura cu orice intrebari legate de prezenta politica de confidentialitate, precum si de prelucrarea datelor dvs., va rugam sa ne transmiteti un e-mail la adresa dpo@bia.ro sau sa ne transmiteti solicitare scrisa la adresa recrutare@bia.ro 



Human Resources Club Netherlands Romanian Chamber of Commerce
Main Footer Picture